ostružinový koláč
Podívejte se na aktuální počasí Os a dlouhodobou předpověď počasí Os. Nabízíme předpověď počasí také pro další města v Norsku.
Aktuální počasí Os, předpověď počasí na 14 dnů, počasí Os září, říjen, online webkamery Os
Tip: Ze zbylých ostružin si připravte džem a budete moct péct tento i jiné koláče také v době, kdy budou ostružiny dávno pod sněhem.
Pokud vás trápí přebytek ostružin, nebo už jen zkrátka nevíte, kam tohle ovoce přidat, je čas na koláč s tvarohem a drobenkou! Ideální dezert nejen na neděli. Dokonale jemná tvarohová část perfektně sedí ke šťavnatým nakyslým ostružinám a...
Nejprve si připravíme ovoce - ostružiny v rendlíku svaříme s cukrem a trochou vody do hustší omáčky. Množství cukru přizpůsobíme kyselosti ovoce, ale cílem je mít omáčku trošku kyselejší, ne přeslazenou.
Neodolatelná kombinace křupavých placiček, hedvábné šlehačky a šťavnatých ostružin je oslavou slunečného podzimu!
Naše zahradní ostružina se obvykle na konci léta zblázní a začne plodit velké trsy obsypané černými ostružinami.
Když máte štěstí a v lese narazíte na ostružinové naleziště - nebo vám rostou na zahradě? Mohly by se skrývat i v mrazáku! V každém případě koláč s nimi je skvělý.
Ostružiny jsou výborné ovoce, které se skvěle hodí do celé řady pečených i nepečených moučníků a dezertů. Použití je obdobné jako u dalších druhů drobného ovoce. Vybrali jsme pro vás lákavé dobroty z nabídky našeho receptáře.