pagáč
Aktuální počasí Pag, předpověď počasí na 14 dnů, počasí Pag září, říjen, online webkamery Pag
Podívejte se na aktuální počasí Pag a dlouhodobou předpověď počasí Pag. Nabízíme předpověď počasí také pro další města v Chorvatsku.
Pagáč je výborné kynuté pečivo, které má svůj původ v Maďarsku a na Slovensku. Jde o placky či bochánky, které se tvarují z kynutého těsta, ve...
Pagáč je nářeční označení druhu pečiva podobného vdolku. Příjmení Pagáč mohlo označovat pekaře nebo někoho, kdo pagáče rád dělal či jedl. V současnosti u nás žije 892 osob s příjmením Pagáč.
Bramborové pagáče - recept: Těsto vypracovat, rozválet (není potřeba nechat kynout), tak asi na 1,5-2 cm. Nastrouhat na něj jednu třetinu Palmarínu a jednu bramboru. Poskládat a
Ať už si škvaříte sádlo doma, nebo si škvarky kupujete v oblíbeném řeznictví, dobrých škvarků není nikdy dost. A pagáčků obzvlášť ne! Až je vyzkoušíte, pochopíte, proč máte příště napéct rovnou dvě várky.
Pagáče jsou rychlá a výborná chuťovka třeba k posezení u piva nebo k svačině.
Slovo, které se v posledních letech skloňuje ve všech pádech, je rozhodně balanc. A to jak v životě, tak v jídle. Mějte to na paměti a ani v období masopustu nezapomínejte na vyrovnanost.
Pagáče patří mezi klasické dobroty, které voní rodinnou pohodou. Tento recept pochází od paní Silvie Šutovské Horské je zaručený úspěch.
Hutné pagáčové těsto s pořádnou porcí škvarků totiž hravě vyváží nějakou tu sklenku něčeho ostřejšího.
Cesto: 500 g hl.muky,1 vajce,80 ml oleja,1/2 kocky droždia, asi 3/4 čl soli,3-3,5 dcl tepleho mlieka Plnka: 3 v šupke uvarene zemiaky,sol-podla chuti,korenie,trošku ml.červenej papriky,trošku tymianu (nemusí byt), 1/2 kocky hery ,vajíčko na...