pagace
Aktuální počasí Pag, předpověď počasí na 14 dnů, počasí Pag září, říjen, online webkamery Pag
Podívejte se na aktuální počasí Pag a dlouhodobou předpověď počasí Pag. Nabízíme předpověď počasí také pro další města v Chorvatsku.
Tahle škvarková dobrota se hodí pro každou příležitost a určitě nezklame. Pagáčků není nikdy dost.
Pagáče jsou tradiční slovenské slané pečivo se škvarky, které se skvěle hodí k pivu, vínu i jako rychlá svačina. Vyzkoušejte tento osvědčený recept a připravte si nadýchané křehké pagáče podle slovenského mistra kuchyně!
Pagáčky - recept: Do hladké mouky najemno nastrouháme vařené brambory, osolíme, můžeme dát i trochu drceného kmínu a kvásek z kostky kvasnit a 1/4 l mléka a olej. Těsto
Bramborové pagáčky mají ve střední Evropě dlouhou tradici. Zároveň jsou mnohostranně využitelné a pochutnáte si na nich za všech okolností.
Trvanlivé, voňavé a chutné. Samostatná svačinka pro děti nebo příloha k polévce. To jsou pagáče, jednoduché, ale neobyčejně chutné kousky pečiva, které k Valašsku patří stejně jako ovce a slivovica!
Ať už si škvaříte sádlo doma, nebo si škvarky kupujete v oblíbeném řeznictví, dobrých škvarků není nikdy dost. A pagáčků obzvlášť ne! Až je vyzkoušíte, pochopíte, proč máte příště napéct rovnou dvě várky.
Pagáče patří mezi klasické dobroty, které voní rodinnou pohodou. Tento recept pochází od paní Silvie Šutovské Horské je zaručený úspěch.
Hutné pagáčové těsto s pořádnou porcí škvarků totiž hravě vyváží nějakou tu sklenku něčeho ostřejšího.