pagáčky
Podívejte se na aktuální počasí Pag a dlouhodobou předpověď počasí Pag. Nabízíme předpověď počasí také pro další města v Chorvatsku.
Aktuální počasí Pag, předpověď počasí na 14 dnů, počasí Pag září, říjen, online webkamery Pag
Apetitonline.cz - váš oblíbený web s recepty, které opravdu fungují! Jsou totiž důkladně otestované a prověřené redakcí časopisu Apetit a čtenáři. Apetit, napsáno s chutí.
Pagáče jsou zejména slovenskou a moravskou specialitou, ale nic nebrání tomu, aby jste vyzkoušeli také. Základem je vrstvené překládané těsto...
Bramborové pagáčky mají ve střední Evropě dlouhou tradici. Zároveň jsou mnohostranně využitelné a pochutnáte si na nich za všech okolností.
Starodávný recept z Valašska prozradil Petr Stupka. Jedná se o škvarkové placky, kterým se na Moravě říká pagáčky. Jejich příprava zabere dvě až tři hodiny.
Doma ve své kuchyni si můžete velmi snadno připadat jak na moravské veselici. Stačí, když si upečete škvarkové pagáčky podle receptu šéfkuchaře Romana Pauluse. Ten prozradí, jak správně připravit kynuté těsto se škvarky i jak pagáče hezky...
Pagáčky - recept: Do hladké mouky najemno nastrouháme vařené brambory, osolíme, můžeme dát i trochu drceného kmínu a kvásek z kostky kvasnit a 1/4 l mléka a olej. Těsto
Pagáče jsou tradiční slovenské slané pečivo se škvarky, které se skvěle hodí k pivu, vínu i jako rychlá svačina. Vyzkoušejte tento osvědčený recept a připravte si nadýchané křehké pagáče podle slovenského mistra kuchyně!
Voňavé pagáčky z křehkého těsta, lístkující mletými škvarky, lehounké "dvojhubky" třeba k posezení u vína nebo piva. Snadné proto, že se těsto nepřekládá, ale sroluje - to nahradí několikeré překládání těm, kdo si na něj zatím třeba...
Škvarkové Pagáčky z kynutého těsta, mašlované vejcem a smetanou, sypané uzenými solenými mandličkami a uzenou solí. Fenomenální spojení chutí s křehkostí pečiva, přesně pro chvíli, kdy už máte sladkého dost.